← Til forsiden

Merkevarebloggen Nytt skolenavn

Høyskolen Campus Kristiania har satt i gang et prosjekt som skal lede frem mot et nytt navn og ny visuell identitet. I det arbeidet vil vi ha deg med!

Navneforslag Innspill Q&A Send hilsen på Kristiansk
Snøhetta
dobbelt.bok

Med historisk forankring inn i fremtiden

Høyskolen Kristiania er en videreføring av navnet som ble tatt i bruk da høyskolen flyttet til Kirkegata i 2005. Den gang ble alle skolene samlokalisert, denne gang samles alle under ett merkenavn og en høyskole, Høyskolen Kristiania.

Navnet synliggjør høyskolens lange historie med uavbrutt skoledrift siden 1914, hvor den ble grunnlagt nettopp i Kristiania. Byen het opprinnelig Oslo, men ble i 1624 omdøpt til Christiania etter den danske kongen Christian 4. Christiania ble senere omdøpt til «Kristiania» i 1877, og Oslo ble formelt det offisielle navnet fra og med 1. januar 1925. Siden høyskolen ble opprettet i Kristiania i 1914, bærer høyskolen dette navnet.

Grunnlegger Ernst G. Mortensen brukte aktivt bynavnet Kristiania i sin annonsering, til tross for at undervisning per brevkorrespondanse var uavhengig av fysiske lokaler. På samme måte er navnet Høyskolen Kristiania relatert til dets historiske betydning, uavhengig av høyskolens fysiske lokalisering i Oslo, Bergen og Trondheim, eller om det er nettbaserte studier.

 

dobbelt.bok

paa.avbetaling

dobbelt.opp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.